Tavuklu Lavaş Çanak

Tavuklu Lavaş Çanak Tanımı İçin Malzemeler

  • Lavaş
  • 1 paket göğüs
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı süt+1 yemek kaşığı nişasta(kremada olur)
  • 1 tutam chedar peynir yada kaşar
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Köri
  • Pul biber

Üzeri için;

  • Kaşar rendesi

Tavuklu Lavaş Çanak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ alalım.
  2. Doğradığımız tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Hafif kızarsın.
  3. Soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Salça ve baharatları ekleyip 4-5 dakıka kavuralım.
  5. Süt ve nişastayı karıştırıp tavaya ek edelim.
  6. Rende peyniri ekleyip 4-5 dakıka karıştıralım ocaktan alalım.
  7. Lavaşların kenar kısımlarını suyla ıslatalım.
  8. Katlayıp yan kenar kısımlarıda ıslatıp katlayalım.
  9. Borcama dizip tavuklu iç harçtan dolduralım.
  10. Üzerine kaşar serpip 190 derece fırında yalnızca üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tavuklu Lavaş Çanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavonozda Porsiyonluk Kek
Çilekli Pasta
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyeler
Yoğurtlu Köz Biber
Toprak Ananın Akdeniz Sandığı
Kakaolu Islak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |