Tavuklu Lavaş Çanak
Tavuklu Lavaş Çanak Tanımı İçin Malzemeler
- Lavaş
- 1 paket göğüs
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı süt+1 yemek kaşığı nişasta(kremada olur)
- 1 tutam chedar peynir yada kaşar
- Toz biber
- Karabiber
- Köri
- Pul biber
Üzeri için;
- Kaşar rendesi
Tavuklu Lavaş Çanak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ alalım.
- Doğradığımız tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Hafif kızarsın.
- Soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Salça ve baharatları ekleyip 4-5 dakıka kavuralım.
- Süt ve nişastayı karıştırıp tavaya ek edelim.
- Rende peyniri ekleyip 4-5 dakıka karıştıralım ocaktan alalım.
- Lavaşların kenar kısımlarını suyla ıslatalım.
- Katlayıp yan kenar kısımlarıda ıslatıp katlayalım.
- Borcama dizip tavuklu iç harçtan dolduralım.
- Üzerine kaşar serpip 190 derece fırında yalnızca üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Lavaş Çanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















