Tavuk Yahni

Tavuk Yahni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk incik yada but
  • 8-9 adet arpacık soğan yoksa 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı su

Tavuk Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
  2. Tavukları gerili önlü kızartalım.
  3. Tabağa alıp tavayı temizlemeden 1 yemek kaşığı tereyağ ekletelim yoksa 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  4. Soğanları tavaya ekleyip 5-6 dakıka kavuralım.
  5. Ardından salça ve baharatları ekleyip kavuralım.
  6. Kızarttığımız tavuk ve haşlanmış nohutu ekleyip 2-3 dakıka karıştırıp suyunu ek edelim.
  7. Kapağını kapatıp orta ateşte yemek yoğunlaşana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tavuk Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Poğaça
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Cevizli Un Helvası
Ev Yapımı Supangle
Mini Pizza Tarifi
Pirinç Köftesi
Hdabla | © 2025 |