Kremalı Kakao Çekirdeği
Kremalı Kakao Çekirdeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram bitter çikolata
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 adet yumurta
- 1 paket sıvı krema
- Yarım çay bardağı damla çikolata
Dış kaplama için;
- 80 gr sütü çikolata
Süslemek için;
- 80 gr beyaz çikolata
Kremalı Kakao Çekirdeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba şeker, un, nişasta ve kakaoyu alın.
- Ayrı bir tencerede sütü ve yumurtayı koyup çırpın.
- Unlu karışımı sütlü karışıma ekleyip uygunca çırpın.
- Ocağa alıp daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Kıvam alınca ocaktan alın, içine tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Kremayı öbür bir kaba boşaltın, üzerini streç sinemayla kapatın ve soğumaya bırakın.
- Tamamen soğuyunca sıvı kremayı ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. (bir gece dolapta beklerse çok daha hoş olur. ).
- Hazırladığınız kremanın içine yarım paket petibör bisküviyi ufalayarak ekleyin. İsteğe nazaran damla çikolata da koyabilirsiniz.
- Sütlü çikolatayı benmari metodu eritin ve kalıpların içini fırça yardımıyla kaplayın.
- Derin dondurucuya koyup 15 dakika bekletin.
- Çikolata donunca içine hazırladığınız kremayı koyun ve tekrar 10 dakika dondurucuda bekletin.
- Üzerini kalan çikolata ile kapatıp çıkartın.
- İsteğe nazaran beyaz çikolata ile desen yapabilirsiniz. ✨ dışı çıtır, içi yumuşacık harika bir lezzet! afiyet olsun 💖.
Kremalı Kakao Çekirdeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







