Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 8-10 adet arpacık soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet defne yaprağı
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye küp doğranmış etleri ekleyelim.
- Diğer tüm materyalleri sırasıyla ekleyip karıştıralım.
- Son olarak üzerine tereyağ kesimleri ve defne yaprağı ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1saat kadar pişirelim.
- Son 15 dakika da kapağını alarak üzeri acık biçimde pişirelim.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️
Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













