Kuru Meyveli Parfe

Kuru Meyveli Parfe Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 poşet toz krem şanti (150 gram)
  • 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut 100 gram labne peyniri
  • 2 paket kakaolu petit beurre bisküvi
  • 1 su bardağı doğranmış kuru meyve (kayısı, incir, üzüm, hurma karışık)
  • 100 gram damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (isteğinize nazaran eklemeyebilirsiniz)

Kuru Meyveli Parfe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru meyveleri küçük küpler biçiminde doğrayalım sıcak suda 5 dakika bekletip süzelim ,kurutalım bisküvileri iri kesimler halinde kıralım.
  2. Soğuk süt ve krem şantiyi derin bir kapta çırpalım labneyi ekleyelim tekrar çırpalım.
  3. Kuru meyve ,bisküvi, damla çikolata ve portakal kabuğu rendesini ekleyip yavaşça karıştıralım.
  4. Strech sinema serilmiş baton yahut dilediğiniz kalıba döküp yayalım üzerini kapatıp buzlukta en az 5_6 saat mümkünse 1 gece dinlendirip, servis etmeden 10 dakika evvel çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuru Meyveli Parfe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fasulye Turşusundan Kavurma
Patatesli Harika Kahvaltı
Tepside Patatesli Yufka Böreği
Limonlu Fındıklı Kıyır Kurabiye
Tahinli Piyaz
Erikli Pasta
Hdabla | © 2025 |