Kuru Meyveli Parfe
Kuru Meyveli Parfe Tanımı İçin Malzemeler
- 2 poşet toz krem şanti (150 gram)
- 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut 100 gram labne peyniri
- 2 paket kakaolu petit beurre bisküvi
- 1 su bardağı doğranmış kuru meyve (kayısı, incir, üzüm, hurma karışık)
- 100 gram damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (isteğinize nazaran eklemeyebilirsiniz)
Kuru Meyveli Parfe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru meyveleri küçük küpler biçiminde doğrayalım sıcak suda 5 dakika bekletip süzelim ,kurutalım bisküvileri iri kesimler halinde kıralım.
- Soğuk süt ve krem şantiyi derin bir kapta çırpalım labneyi ekleyelim tekrar çırpalım.
- Kuru meyve ,bisküvi, damla çikolata ve portakal kabuğu rendesini ekleyip yavaşça karıştıralım.
- Strech sinema serilmiş baton yahut dilediğiniz kalıba döküp yayalım üzerini kapatıp buzlukta en az 5_6 saat mümkünse 1 gece dinlendirip, servis etmeden 10 dakika evvel çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kuru Meyveli Parfe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















