Sıkma

Sıkma Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 3 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım deste maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

İçine sürmek için;

  • 100 gr tereyağı

Sıkma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patateslerimizi soyup, dörde bölüp, haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Diğer yandan unumuzu tuzumuzu ve mayamızı bir kaba alıyoruz üzerine suyumuzu da ekleyip, güzelce yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamurdan 13 tane beze çıkarttım ben siz daha fazla yahut daha az da çıkartabilirsiniz pişirdiğiniz tavaya bağlı değişebilir.
  4. Hamurumuzu merdane yardımıyla açıp ocakta artlı önlü pişiriyoruz.
  5. Pişen yufkalarımızı bez sofraya sarıyoruz.
  6. Bir tavada soğanımızı güzelce kızartıyoruz kızaran soğanımızın üzerine küçük doğradığımız maydanozlarımızı baharatlarımızı ve tuzumuzu ekliyoruz.
  7. Ardından pişen patateslerimizin üzerine ekleyip güzelce karıştırıyoruz ben elimle ezmeyi tercih ettim siz patates ezici ile de yapabilirsiniz.
  8. Yufkalarımızı tek tek yağlayıp içerisine patatesli harcımızı ekleyip güzelce sarıyoruz. İstediğiniz formda servis edebilirsiniz sıcak yemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun 🌺

Sıkma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmeyen Kahveli Pasta
Mercimek Köftesi
Pratik Kahvaltılık
Mini Vitamin Bombası Püresi (6 Ay Ve Üzeri İçin Uygun)
Belçika Waffeli
Taş Gibi Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz)
Hdabla | © 2025 |