Sıkma
Sıkma Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Yarım deste maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
İçine sürmek için;
- 100 gr tereyağı
Sıkma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi soyup, dörde bölüp, haşlamaya bırakıyoruz.
- Diğer yandan unumuzu tuzumuzu ve mayamızı bir kaba alıyoruz üzerine suyumuzu da ekleyip, güzelce yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan 13 tane beze çıkarttım ben siz daha fazla yahut daha az da çıkartabilirsiniz pişirdiğiniz tavaya bağlı değişebilir.
- Hamurumuzu merdane yardımıyla açıp ocakta artlı önlü pişiriyoruz.
- Pişen yufkalarımızı bez sofraya sarıyoruz.
- Bir tavada soğanımızı güzelce kızartıyoruz kızaran soğanımızın üzerine küçük doğradığımız maydanozlarımızı baharatlarımızı ve tuzumuzu ekliyoruz.
- Ardından pişen patateslerimizin üzerine ekleyip güzelce karıştırıyoruz ben elimle ezmeyi tercih ettim siz patates ezici ile de yapabilirsiniz.
- Yufkalarımızı tek tek yağlayıp içerisine patatesli harcımızı ekleyip güzelce sarıyoruz. İstediğiniz formda servis edebilirsiniz sıcak yemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun 🌺
Sıkma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















