Patates Cücesi
Patates Cücesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)
- Biraz sıvı yağ
İçi için:
- 1 kase haşhaş ezmesi
- Biraz sıvı yağ
Patates Cücesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri kaynar suda haşlayalım. Yoğurma kabına pişmiş ve soğumuş patatesleri rendeleyelim. Üzerine tuzu ve azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak çok sert olmamalı poğaça hamuru üzere yumuşakta olmayacak başta 2 bardak su eklenmeli sonra yavaş yavaş ek edilir.
- Haşhaşı biraz yağ ile açın. Toparlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elinizde hafif açın ve ortasına yarım yemek kaşığı haşhaş ezmesinden koyup kapatın.
- Bezeyi yağlanmış tepsiye koyup hafif bastırın. Tüm hamuru bu biçimde hazırlayın. Hamurun üzerine birazcık haşhaştan sürün dilerseniz susamda serpebilirsiniz.
- Isıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar 200 derecede pişirin orta sıra tepsiyi çevirin ne kadar hoş kızarırsa daha çıtır ve lezzetli olur. Benim çöreklerim 1 saatte ağır ağır pişti ancak çok hoş oldu. Lezzeti farklı haşhaş sevenlere tavsiye ederim😊dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Patates Cücesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








