Nohutdan Glutensiz Ekmek

Nohutdan Glutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı katnıyarık otu tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Limon suyu (karbonatı etkinleştirmek için)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Seri için şu ve susam

Nohutdan Glutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohutları 24 saat evvelce ıslatın.
  2. Islattığınız nohutların suyunu sürüp, mutfak robotun yada rondoya atın üstüne yağı, karnıyarık otu tozunu, tuzu ve etkin leştir erek karbonatı ekleyin ve robottan çekin.
  3. Çektiğimiz materyalden kesimler kopararak hal verin üstünü su ile ıslatıp, sonra susama batırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın zirvesine dizin.
  4. 180-200 dereceden fırında 30-40 dakika(ısıyı ve vakti fırınınıza nazaran ayarlayın) pişirin. Afiyet olsun. Glutensiz unlara çok para vermeye gerek yok.

Nohutdan Glutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Tatlı Çörek
1 Yaş Bebek İçin Kek Tarifi
Garnitürlü Pirinç Pilavı
Hamsi Pilavı
Yaban Mersinli Şeftalili Semizotu Salatası
Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma
Hdabla | © 2025 |