Nohutdan Glutensiz Ekmek
Nohutdan Glutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı katnıyarık otu tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Limon suyu (karbonatı etkinleştirmek için)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Seri için şu ve susam
Nohutdan Glutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohutları 24 saat evvelce ıslatın.
- Islattığınız nohutların suyunu sürüp, mutfak robotun yada rondoya atın üstüne yağı, karnıyarık otu tozunu, tuzu ve etkin leştir erek karbonatı ekleyin ve robottan çekin.
- Çektiğimiz materyalden kesimler kopararak hal verin üstünü su ile ıslatıp, sonra susama batırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın zirvesine dizin.
- 180-200 dereceden fırında 30-40 dakika(ısıyı ve vakti fırınınıza nazaran ayarlayın) pişirin. Afiyet olsun. Glutensiz unlara çok para vermeye gerek yok.
Nohutdan Glutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









