Kırmızı Pancarlı Humus
Kırmızı Pancarlı Humus Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk kırmızı pancar (önceden haşlanmış)
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tahin
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
- Haşlanmış nohut ve kavrulmuş susam
Kırmızı Pancarlı Humus Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış pancar ve nohutlar, tahin, limon suyu, sarımsak ve baharatlarla birlikte bir blenderda birleştirilir. Materyaller, kremamsı ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekilir.
- Servis ederken humusu geniş bir tabağa alıp üzerine biraz haşlanmış nohut ve kavrulmuş susam eklemek, hem dokuyu hem de sunumu zenginleştiriyor.
- Yanına çıtır çıtır kızarmış ekmek dilimleri ile sunmak ise humusu daha keyifli bir tecrübe hâline getiriyor.
Kırmızı Pancarlı Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















