Havuç Çorbası

Havuç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Sıvı yağ
  • Yarım çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tencereye alalım sıvı yağ kavurmaya başlayalım.
  2. Küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Mısır unu ek edip biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyu sebzelerin üzerini geçecek kadar ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  4. Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçiriyoruz. Çorba katı olursa sıcak su ek edebilirsiniz.
  5. Baharatları damak zevkinize nazaran ek edip 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Afiyet olsun 🥰

Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Tahinli Kurabiye
Cevizli Kadayıf
Evde Kesme Makarna
Havuç Salatası
Yoğurtlu Kırmızı Köz Biber
Limonlu Kekik Çayı
Hdabla | © 2025 |