Milföy’den Poğaça

Milföy’den Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

İç gereci:

  • 5 kol maydanoz
  • 150 gr yumuşak peynir

Milföy’den Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Milföyü buzluktan çıkarıyoruz yumuşamasını bekliyoruz, ben 15 dk bekledim.
  2. Peyniri doğruyoruz küp halde ( isterseniz rendeleyin).
  3. Maydanozları ince ince doğrayıp, peynir ile karıştırıyoruz iç harcı.
  4. Milföyleri 4 e bölüyoruz küçük olacak formda.
  5. Pekmez ile suyu karıştırıyoruz.
  6. Susamı farklı yere koyuyoruz.
  7. Kestiğimiz milföylerin içine iç harcı koyuyoruz öbür kestiğimiz milföyü üstüne koyuyor pekmeze batırıyoruz ,üst tarafı sonra susama batırıyoruz. Tepsiye bu türlü diziyoruz.
  8. Önceden ısıttığımız 180 derece olan fırınımıza benim fırınımda denetimli 10 dakika da oldu. Üstü kızarınca kabarınca almanızı öneriyorum.

Milföy’den Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda)
Portakallı Cevizli Kakaolu Kek
Perde Pilav
Kakaolu Fındıklı Kurabiye
2 Yufka İle Patatesli Tava Böreği ( Dışı Çıtır İçi Yumuşak)
Tahinli İrmik Helvası
Hdabla | © 2024 |