Pesto Soslu Makarna (Burrata Peyniri Eşliğinde)
Pesto Soslu Makarna (Burrata Peyniri Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler
Makarna hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 2.5 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için;
- 2 demet fesleğen
- 40 gram çam fıstığı
- 2 diş sarımsak
- 50 gram parmesan peyniri
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı çekme karabiber
Üzerine:
- Burrata peyniri
Pesto Soslu Makarna (Burrata Peyniri Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un tezgahta havuz üzere açılır ve ortasına yumurta ve tuz eklenerek karıştırılır.
- Daha sonra un yumurtaya yavaş yavaş eklenerek yaklasık 5-6 dakika pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
- Hamur yuvarlanır ve strej sinemaya sarılıp, yarım saat oda sıcaklığında dinlendirilir.
- Dinlenen hamur oklava yardımıyla fazla kalın fazla ince olmayacak biçimde açılır.
- İstenilen formda kesilir.
- Kaynayan tuzlu suda yaklaşık 5-6 dakika haşlanır.
- Yumuşayan makarnanın suyu süzülerek pesto sosu (tarif için) ile buluşturulur ve karıştırılır. Pesto sosu sayfada mevcuttur.
- Daha sonra tabaklara konan makarnanın üzerine burrata peyniri konarak servis esilir.
Afiyet olsun.
Pesto Soslu Makarna (Burrata Peyniri Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















