Asla Dağılmayan Fellah Köftesi
Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıcak su (yoğururken kullanmak için)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Haşlamak için;
- Su
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 adet domates rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- Maydanoz
Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kap içerisine bulgurumuzu alalım ve üzerine sıcak su ekleyerek üzerini kapatalım, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Şişen bulgurlarımızın üzerini açalım. Üzerine irmik, un, salça, kimyon, tuz ve yumurta ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Bu evrede orta ara sıcak su ekleyelim. Bu formda daha kolay yoğurabileceksiniz.
- Sıra geldi köftelerimizi şekillendirmeye. Bunun için öncelikle yanımıza kase ile su alalım. Akabinde parmak uçlarımızı su ile ıslatarak harcımızdan küçük modüller kopartarak top formuna getirelim. Parmağımız ile hamurumuzun üzerine bastıralım tepsiye alalım. Harcımız bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Köftelerimizi haşlamak için tencereye kaynayan suyu alalım, içerisine tuz ekleyelim. Akabinde şekillendirdiğimiz köftelerimizi de tenceremize alarak orta ara karıştıralım, yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- Diğer yandan sos için tavamıza zeytinyağını alalım, üzerine rendelenmiş domates ve salça ekleyelim. İnce kıyılmış sarımsaklarımızı da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Son olarak ince kıyılmış maydanozları da ekleyelim ve karıştıralım.
- Hazırladığımız fellah köftelerimizi de sosumuzun içerisine kevgir yardımıyla suyunu süzerek alalım ve sosa bulanması için karıştıralım. Bol soslu fellah köftemiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














