Sebzeli Enginar

Sebzeli Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Sebzeli Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel enginarlarımızı yıkayıp, tencereye alalım enginarların üzeri geçecek üzere su koyalım limonu kabuğunu soyup doğrayıp limonu suyun içine atıp, kaynamaya bırakalım.
  2. Bezelyelerimizi bir tencereye alıp, kaynatalım bezelyeler yumuşadıktan sonra havucumuzu küp küp doğrayıp bezelyenin içine atalım kaynamaya bırakalım.
  3. Tavuklarımızı minik minik doğrayıp, havuç la bezelyenin içine atıp kaynatalım enginarlarımızı denetim edelim çatal yardımıyla.
  4. Enginarlarla bezelyelerimiz piştikten sonra enginarımızın üstüne dolduralım üstünden bol zeytinyağı gezdirelim, tuz ve karabiber atalım isteğe nazaran limonlar içinde kalsın biraz daha su koyup, 5 10 dk kaynamaya bırakalım.
  5. Soğuduktan sonra afiyetle yiyelim şimdiden afiyet olsun herkese ❤️

Sebzeli Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyez Ekmeği (Ekmek Yapma Makinesi İle)
Kolay Çi Börek
Elmalı Turta
Zeytinyağlı Biber Dolması
Bulut Poğaça
Patlıcan Oturtma (Ocakta)
Hdabla | © 2025 |