Maraş Biberi Turşusu
Maraş Biberi Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kg maraş biberi
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sirke
- 0.5 su bardağı zeytinyağı
- 1.5 yemek kaşığı turşu tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 10 diş sarımsak
- 10 sap maydanoz
Maraş Biberi Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberler bol su ile yıkanır ve sapları kısaltılır.
- Tencereye su, zeytinyağı, sirke, tuz ve şeker koyulur ve ısınmaya başlayınca biberler ek edilir.
- Tencerenin kapağı kapatılır orta ara karıştırılır 10-15dk kadar.
- Minik doğranan sarımsak ve iri doğranan maydanoz da ek edilerek 5 dk daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
- Biberler kavanoza alınıp kalan sıvı materyal kavanozlara paylaştırılır. Yeni kapak kapatıp zıt çevrilir.
Maraş Biberi Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















