Maraş Biberi Turşusu

Maraş Biberi Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kg maraş biberi
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sirke
  • 0.5 su bardağı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı turşu tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 10 diş sarımsak
  • 10 sap maydanoz

Maraş Biberi Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberler bol su ile yıkanır ve sapları kısaltılır.
  2. Tencereye su, zeytinyağı, sirke, tuz ve şeker koyulur ve ısınmaya başlayınca biberler ek edilir.
  3. Tencerenin kapağı kapatılır orta ara karıştırılır 10-15dk kadar.
  4. Minik doğranan sarımsak ve iri doğranan maydanoz da ek edilerek 5 dk daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
  5. Biberler kavanoza alınıp kalan sıvı materyal kavanozlara paylaştırılır. Yeni kapak kapatıp zıt çevrilir.

Maraş Biberi Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişi Tarifi
Soslu Yaprak Sarma (Adana Usulü)
Düdüklüde Pratik Lezzetli Et Kavurma
Pirinç Unu Helvası
Islak Kek
Okul İçin Poğaça
Hdabla | © 2025 |