Dereotlu Peynirli Poğaça

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tereyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Dereotu
  • Peynir
  • Un

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağları, sirke, tuz, yoğurt ve yumurtayı karıştırma kabında uygunca karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edelim peynir dereotu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştıralım. Sonrasında küçük bezeler halinde yuvarlayıp, tepsiye dizelim.
  3. Üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı çörek otu atalım ve pişirelim. Afiyet olsun 🌼.

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Karanfilli Diyabet Hastaları İçin İksir Su
Soğansız, Sarımsaksız Kısır Tarifi
Orjinal Diyarbakır Usulü Çiğköfte Tarifi (Buzla Yoğurma, Mükemmel Kıvam)
Kırmızı Lahana Turşusu
Şeftalili Smoothie (Videolu)
Yaz Tatlısı Meyveli Parfe Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |