Kuzu Etli Pirinç Pilavı
Kuzu Etli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 2 dilim haşlanmış döş eti
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı siyah ve beyaz kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı soyulmuş badem
- 4 adet gün kurusu doğranmış kayısı
- 2 yemek kaşığı tereyağ, 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kuzu Etli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinç yıkandıktan sonra kaynar su içinde bir kapta içine 1 çay kaşığı tuz atılarak 15 dakika bekletilir.
- Pirincin suyu süzüldükten sonra sıvı yağında, üzün, kayısı ve badem eklenerek kavrulur.
- En son tereyağ eklenerek ocakta bir kaç defa daha çevrildikten sonra üzerine evvelden haşlanmış ve didiklenerek parçalanmış et kemiksiz olarak eklenir eti evvelce düdüklü tencerede 15 dk müddette ve ocakta kısık ateşte 30 dakika haşlamak gerekli.
- Üzerine 2 su bardağı kaynar su, tuz ve karabiber eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir afiyet olsun.
Kuzu Etli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










