Kırmızı Kapya Biber Meze
Kırmızı Kapya Biber Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg kırmızı kapya biber
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı zeytinyağı (sıvı yağda olur)
- 1 çay bardağı sirke ( üzüm, elma farketmez)
- 1 çay bardağı su (isteğe nazaran ben koydum)
- 10 diş sarımsak
- 15-20 kol maydanoz
Kırmızı Kapya Biber Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı kapya biberleri yıkayıp, süzülmesini bekleyin. Daha sonra biberlerinizin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip istediğiniz üzere doğrayın.
- Ocağa aldığımız geniş tencereye biberleri koyalım üzerine kaya tuzunu serpiştirin akabinde sirke, zeytinyağı ve suyu ek edelim ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra biberleri 2-3 kez karıştıralım. Orta kısık ateşin üzerinde biberler yumuşayana kadar pişirin.
- Biberlerin üzerine çatalı batırdığınızda giriyorsa olmuş demektir. Biraz sıcağı gittikten sonra kavanozlara ek edelim en son kalan suyu kepçe yardımı ile kavanozlara aktaralım.
- Pişen kırmızı biberlerinizi sıcak koyduğunuz kavanozları sıcak sıcak sıkıca kapatın ve aksi çevirin. Son olarak üzerine örtü örtüp 1 gün boyunca oda sıcaklığında bekletin.
Kırmızı Kapya Biber Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









