Kır Pidesi

Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (200 ml bardak)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Kıymalı iç harcı için(12 adet pide için);

  • 250 gram kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 er çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Üzerine sürmek için;

  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için, sarımsak ve biberleri blenderdan geçirip kıyma ile karıştırın. Daha sonra baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın. İç harcını çiğden koyuyoruz merak etmeyin pişiyor.
  2. Süt, su, maya, sıvı yağ, şekeri karıştırıp üzerine un ve tuz ekleyip hamuru yoğuralım 15 dk mayalandıralım.
  3. Mayalanan hamuru 12 beze yapalım. Uzun formda açıp içinde kıymalı harcı koyup elimizde kapatalım. (görsellerde ekledim) kapattığımız yer tepsinin altına gelecek formda yerleştirelim. Üzerine su ve unu karıştırıp sürelim.
  4. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Poğaça
Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği
Ekşi Mayalı Tam Buğday Unlu Sandviç Ekmeği
Kahve Dünyası Çikolatası
Uzun Ömürlü Çilek Reçeli
Kremalı Tavuk Kavurma
Hdabla | © 2025 |