Kır Pidesi
Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200 ml bardak)
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Kıymalı iç harcı için(12 adet pide için);
- 250 gram kıyma
- 3 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- Maydanoz
- 1 er çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Üzerine sürmek için;
- 5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için, sarımsak ve biberleri blenderdan geçirip kıyma ile karıştırın. Daha sonra baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın. İç harcını çiğden koyuyoruz merak etmeyin pişiyor.
- Süt, su, maya, sıvı yağ, şekeri karıştırıp üzerine un ve tuz ekleyip hamuru yoğuralım 15 dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 12 beze yapalım. Uzun formda açıp içinde kıymalı harcı koyup elimizde kapatalım. (görsellerde ekledim) kapattığımız yer tepsinin altına gelecek formda yerleştirelim. Üzerine su ve unu karıştırıp sürelim.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












