Kremalı Mantarlı Tavuk

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk pirzola
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kol taze soğan
  • 200 gram mantar
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 200 ml krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavaya zeytinyağ ve tereyağını alıp, eritiyoruz. Isınan tavaya tavuklarımızı koyuyoruz.
  2. Arkalı önlü tavuklarımızı kızarttıktan sonra bir tabağa alıyoruz.
  3. Aynı tavada yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Dilimlenmiş mantarları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. İnce ince doğranmış taze soğanı ekleyip, bir iki çeşitte bu türlü çeviriyoruz.
  5. 200 ml krema ekleyip bir iki dakika kremayla, soğan ve mantarların özdeşleşmesini sağlıyoruz.
  6. Tavukları kıvam alan sosun içine koyuyoruz ve her yerine sos gelecek biçimde kaplıyoruz. Tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika daha pişiriyoruz.
  7. Pişen tavukları uygun servis tabağına alıp, üstüne biraz daha sosundan gezdiriyoruz.

Afiyet olsun 🌸

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer
Muzlu Lezzetli Sağlıklı İçecek
Kahveli Bisküvili Pasta (Tiramisu Tadında)
Mozaik Pasta
Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? (Tavuklu Pilavı Bir De Böyle Deneyin Bayılacaksınız)
Aside Tarifi Diğer Adıyla Helva (Yemeklerin Üstüne Hafif Bir Tatlı)
Hdabla | © 2025 |