Kremalı Mantarlı Tavuk
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr tavuk pirzola
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kol taze soğan
- 200 gram mantar
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 200 ml krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavaya zeytinyağ ve tereyağını alıp, eritiyoruz. Isınan tavaya tavuklarımızı koyuyoruz.
- Arkalı önlü tavuklarımızı kızarttıktan sonra bir tabağa alıyoruz.
- Aynı tavada yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Dilimlenmiş mantarları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- İnce ince doğranmış taze soğanı ekleyip, bir iki çeşitte bu türlü çeviriyoruz.
- 200 ml krema ekleyip bir iki dakika kremayla, soğan ve mantarların özdeşleşmesini sağlıyoruz.
- Tavukları kıvam alan sosun içine koyuyoruz ve her yerine sos gelecek biçimde kaplıyoruz. Tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika daha pişiriyoruz.
- Pişen tavukları uygun servis tabağına alıp, üstüne biraz daha sosundan gezdiriyoruz.
Afiyet olsun 🌸
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














