Bamya Turşusu

Bamya Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

2 adet yarım kg lık kavanoz için materyaller:

  • 500 gram kadar uzun bamya
  • 1 çay bardağı sirke
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı ucuyla limon tuzu
  • Bir kaç kısım maydanoz
  • Kaynar su

Bamya Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaları güzelce yıkayın süzgeçten geçirin kurusun ben zerzevat kurutucusunda kuruttum baş kısımlarını kesmeyin salya olmasının önüne geçmiş olursunuz.
  2. Sarımsakları soyup ikiye kesin iki kavanozun tabanına eşit formda sarımsakları koyun bamyaları kavanoza baş kısımları üstte olacak formda yerleştirin.
  3. Her kavanoza farklı ayrı 1 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı şeker yarım çay kaşığı limon tuzu koyun.
  4. Üzerine maydanozu ,yarım çay bardağı sirkeyi ek edin, kaynar suyu üzerine dökün ,sıcak suda bekleyen kapağı kurulayıp sıkıca kapatın kavanozu elinize alıp alt üst çevirin gereçler uygunca karışıp erisin.
  5. Kapağı üstte olacak biçimde dursun kavanozun altına bir tabak koyun taşma ihtimaline karşı 10 günde ortam ısısına bağlı olarak turşunuz olmuş demektir ben turşu oluncaya kadar mutfak tezgahının üzerinde beklettim afiyet olsun.

Bamya Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özel Soslu Biberli Ekmek Tarifi (Videolu)
Dalgona Kahve
İştahsız Bebeklerin Bile Bayılacağı İrmikli Tavuk Suyu Çorbası
Borcamda Malaga Pasta Tarifi
Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye
Kefirli Çilekli Yaban Mersinli Kek
Hdabla | © 2025 |