Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo sarımsak
- Her bir kavanoz için 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve iri tuz
- Her bir kavanoz için yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- Üzerini geçecek kadar arıtma suyu
Kavanoz ölçüsü 330 ml
4 adet kavanoz ve yeni kapak
Sarımsak Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sarımsakları suda bekletip soyalım ve yıkayalım.
- Kavanozlara aktaralım.
- Her bir kavanoza limon ve kaya tuzunu koyalım.
- Üzerine farklı başka üzüm sirkesini koyalım ve üzerini geçecek kadar suyunu ek edelim.
- Hafif sallayıp havasını alalım sıkıca kavanozların kapaklarını kapatalım.
- Ters düz yapıp güneş görmeyen bir yerde 10-15 gün bekletip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sarımsak Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









