Jalepone Biber Turşusu
Jalepone Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg jalepone biber
- 3 diş sarımsak (her kavanoz içine)
- Yarım yemek kaşığı turşu tuzu(her kavanoz içine)
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker (her kavanoz içine)
- Çeyrek çay bardağı üzüm sirke (her kavanoz içine)
- 4 adet limon tuzu kavanoz başı
- Kavanozların aldığı kadar kaynar su
Jalepone Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Jalapone biberler ince dilim dilim doğranır.
- Kavanozlara alt kısmına yarıya gelecek kadar doldurulur.
- Her kavanoza 3er diş sarımsak konur ortasına.
- Tekrar üstü biber ile tamamlanır.
- En üste her kavanoza yarım yemek kaşığı turşu tuzu, yarım tatlı kaşığı toz şeker,4 er adet limon tuzu konur.
- Her kavanoza çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi konur.
- En son aldığı kadar kaynar su doldurulur.
- Kaynatılan kapaklar 2 ileri 1 geri yaparak sıkıca kapatılır.
- Kalın bir örtü yada havlu ile aksi formda içine dizilip üstü örtülür.
- Tepsi içerisinde aksi halde bir gece bekletilir.
- Ertesi gün havludan çıkarılır düz çevrilip yerine konulur.
- Yaklaşık 15 20 gün içinde hafif sarardigi vakit olduğu anlaşılır. Net 15 gün beklenmesi lazım.
- Açılan kavanoz buzdolapta koruma edilerek tüketilsin afiyet olsun.
Jalepone Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








