Kıymalı Karnıyarık Börek

Kıymalı Karnıyarık Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç harç için

  • 2 baş kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 400 gram kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 5-6 kısım ince doğranmış maydanoz
  • 5 adet yufka

Yufkaları soslamak için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Üzerine;

  • Domates
  • Yeşil biber
  • (yumurta sarısı 1 çay kaşığı sıvı yağ)

Kıymalı Karnıyarık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç gereç için kuru soğan, yeşilbiber ve kapya biberi yemeklik doğrayalım, tavaya zeytinyağını alalım ,üzerine doğradığımız soğan biberleri ve kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  2. Malzemeler pembeleştikten sonra bir adet domatesi rendeleyerek gereçlere ekleyelim 1-2 dk.
  3. Bu biçim karıştırdıktan sonra üzerine tuz baharat ve ince kıyılmış maydanozu ek edelim ocaktan alalım.
  4. Yufkanın birini tezgaha açalım ortasına sürmek için farklı bir kapta su ve yağ karışımını hazırlayalım.
  5. Fırça yardımıyla her tarafına yağlı su karışımından sürelim, ikinci yufkayıda üzerine kapatalım.
  6. Yufkayı evvel ikiye sonra dörde daha sonra sekize bıçak yardımıyla keselim, yufkanın geniş kısmına bir yemek kaşığı dolu dolu iç gereçten koyalım.
  7. Kol böreği sarar üzere saralım, başka iki yufkayı da birebir formda hazırlayalım tek kalan yufkayı tıpkı formda tezgaha açıp sıvı yağ yağlı karışımdan sürelim ikiye katlayalım ,ikiye daha sonra dörde keselim kalan iç gereçten koyarak yufkalarımızı sararak bitirelim.
  8. Tepsiye sıraladığımız börekleri bıçak yardımıyla üst katmanından karnıyarık yapacağınız halde kesik atalım .
  9. Ortalarına ince doğramız domates ve yeşil biber koyalım, kenarlarına ayrıyeten hazırladığımız yumurta sarısı 1 çay kaşığı yağ karışımından fırça yardımıyla sürelim .
  10. 180° ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirelim fırından alalım ılıdıktan sonra çıtır çıtır karnıyarık böreklerimizi çay eşliğinde afiyetle tüketelim deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun 😋 🫔😋😋.

Kıymalı Karnıyarık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tantuni
Fırında Kabak Ve Tatlı Patates
Orjinal Tarifiyle Taş Kadayıf
Pişmaniye Kurabiye
Peynirli Ispanaklı İrmik Helvası
Vegan Bebe Bisküvisi (Alerjik Bebişler İçin) +6 Ay
Hdabla | © 2025 |