Mini Cheescakes
Mini Cheescakes Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 80 gram eritilmiş tereyağı
Kreması için;
- 400 gram labne
- 200 gram krema
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2 orta uzunluk yumurta
Limonlu sos için;
- 2 adet limon suyu
- Yarın çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Vişneli sos için;
- 1 su bardağı vişne
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Mini Cheescakes Tanımı Nasıl Yapılır?
- Burçak bisküvileri robottan geçirelim üzerine eritilmiş tereyağı döküp karıştıralım.
- Krema için labneyi bir kaba alalım.
- Üzerine toz şekeri ekleyip çırpalım.
- Nişasta ve vanilini ekleyip tekrar çırpalım.
- Kremamızı ekleyelim. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpalım.
- Kek kalıplarımıza birer kaşık bisküvili harcımızdan koyalım ve bir çay bardağı altıyla bastıralım.
- Üzerlerine hazırladığımız kremayı dökelim.
- Kalıpları sıfır halde doldurmayalım zira üzerlerine sos ekleyeceğiz.
- Hazırladığımız cheescakeleri 160 derece ısıttığımız fırına koyalım.
- Tepsinin altına su koyalım ki cheescakelerimiz çatlamasın.
- Fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Vişneli sos için vişneleri bir tavaya alalım.
- Üzerine toz şekeri ekleyelim.
- Şeker eriyip vişneler kaynamaya başlayınca su ve nişastayı karıştırıp vişnelerin üzerine dökelim.
- 2 dakika daha kaynatıp kıvam alınca ocaktan alalım.
- Limonlu sos için limon suyunu ve şekeri ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca su ve nişastayı ekleyelim.
- Üzerine yarım çay kaşığı zerdeçal ekleyelim (renki hoş olsun diye).
- Sosumuz kıvam alınca ocaktan alalım.
- Pişen cheescakeleri oda ısısında bekletelim.
- Üzerlerine birer kaşık sos ekleyelim. Ve dilediğimiz üzere süsleyelim.
Mini Cheescakes Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















