Enginar Yemeği

Enginar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar (ben donuk kullandım)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet limon
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker

Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle enginarları istediğiniz ölçüde doğrayıp, limonlu suda bekletin.
  2. Daha sonra zeytinyağı ile soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar pişirelim.
  3. Garnitürleri yani patates ve havucu küp küp doğrayın bir suda ezilmeyecek halde hafif (sert kalacak) haşlayalım.
  4. Garnitürlerin suyunu süzüp tenceremize alalım daha sonra enginarları limonuyla birlikte yemeğimize ekleyelim.
  5. Başka bir kaba yarım limon zeytinyağı tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  6. Hazırladığımız zeytinyağı limon şeker ve tuz olan karışımı tenceremize ek edip üzerine gelecek biçimde suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
  7. İsteğe bağlı dereotu ek edebilirsiniz.Şimdiden afiyetler olsun♥️.

Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bademli, Vanilyalı, Zerdeçallı Balkabağı Tatlısı
Çikolata Kaplı Hurma Topları
Kapya Biber Turşusu
Çiğ Börek
Kakaolu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik)
Hdabla | © 2025 |