Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker (1,5 su bardağı da yapabilirsiniz)
  • 1 paket vanilin

Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağını sıvı yağ ile birlikte ocağa alıyoruz.
  2. Tereyağı erir erimez unu koymayacağız. Yağı biraz kızdıralım.
  3. Sonra unumuzu ekliyoruz.Eklerken bir yandan karıştıralım.
  4. Un helvasında kavurmak çok kıymetlidir, kısık ateşte tahta kaşıkla daima kavuralım.
  5. Bir mühlet sonra un güzelce kokmaya başlayacak ve renk değiştirecektir.
  6. En az yarım saat kavurun.
  7. Bir köşede su, süt, şeker ve vanilini karıştırıp şerbeti hazırda bekletelim.
  8. Unun kavrulup kavrulmadığını anlamak için biraz küçük bir tabağa alıp üzerine şerbetten azıcık döküp deneyebilirsiniz.
  9. Kavrulmaya yakın cevizleri de ek edelim.
  10. Helvanız kavrulduktan sonra ocaktan alın, birinci sıcağı bir dakika kadar çıksın ve üzerine yavaş yavaş şerbetini döküp karıştırın.
  11. Sonra 5 dakika kadar ağzını kapatın.
  12. 5 dakika sonra açıp tekrar karıştırın.
  13. Sonrasında istediğiniz biçimi verebilir ya da bir borcama yayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çanak Tepside Nefis Belen Tava
Patatesli Velibah Tarifi
Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak)
Yazın Tadı Magnolia
Aşure
10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |