Kıbrıs Tatlısını Bir De Böyle Deneyin
Kıbrıs Tatlısını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu krem şanti
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için 2 su bardağı suyu ve 1,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alalım.
- Şerbeti kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şerbete 1 paket vanilyayı ek ederek karıştıralım. Şerbet bir taraftan soğumaya bırakalım.
- Tatlımızın keki için 3 tane yumurta ve yarım su bardağı toz şekeri bir karıştırma kabına alarak mikserle çırpalım.
- Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı galeta unu, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 su bardağı dövülmüş ceviz ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.
- Tabanını yağladığımız kare borcama yahut bu boyutlardaki rastgele uygun bir fırın tepsisine kek hamurunu boşaltalım. Hamuru borcamın her yerine eşit formda yayalım.
- Önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım.
- Tatlının kreması için uygun bir tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı nişasta, yarım su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilyayı alalım. Muhallebi yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar daima karıştırarak pişirelim. Göz göz olduktan sonra kremayı ocaktan alalım.
- Üzerine 1 paket toz krem şanti ek ettikten sonra mikserle çırpalım.
- Fırından aldığımız kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
- Şerbetli kek büsbütün soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı üzerine boşaltalım. Bir spatula yardımıyla kekin üzerini kremayla kaplayalım.
- Son olarak üzerine çokça hindistan cevizi serptiğim tatlımızı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Yeterince dinlendikten sonra tatlımızı dilediğimiz halde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







