Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu

Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 20-25 tane gün kurusu kayısı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 kase iri ceviz
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 2 su bardağı şekeri 2,5 su bardağı suyu 1 tencereye alıp 10 dakika kaynatıyoruz.
  2. Ardından gün kurularını içerisine koyup 10 dakika şeker ile birlikte pişiriyoruz.
  3. Lokum kıvamında pişip birazcık şerbeti karamelize olunca altını kapatıyoruz.
  4. Soğuduktan sonra ağızlarını açıp cevizi içerisine koyuyoruz.
  5. Servis tabağına dizip kalan şerbeti üzerine döküyoruz.
  6. Burada da isteğe bağlı bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağını eritip üzerine ılıkken döküyoruz.
  7. Malatya’mızın eşsiz lezzetlerinden biri çok lezzetli oluyor yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun.

Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Pancar Salatası
Köy Usulü Kuş Başı Etli Kabak Yemeği
Spoonful Tatlısı (Kaşık Tatlısı)
Nefis Acılı Sosu İle Fırında Brokoli
Örgü Poğaça
Hdabla | © 2025 |