Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu
Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu Tanımı İçin Malzemeler
- 20-25 tane gün kurusu kayısı
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 kase iri ceviz
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 2 su bardağı şekeri 2,5 su bardağı suyu 1 tencereye alıp 10 dakika kaynatıyoruz.
- Ardından gün kurularını içerisine koyup 10 dakika şeker ile birlikte pişiriyoruz.
- Lokum kıvamında pişip birazcık şerbeti karamelize olunca altını kapatıyoruz.
- Soğuduktan sonra ağızlarını açıp cevizi içerisine koyuyoruz.
- Servis tabağına dizip kalan şerbeti üzerine döküyoruz.
- Burada da isteğe bağlı bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağını eritip üzerine ılıkken döküyoruz.
- Malatya’mızın eşsiz lezzetlerinden biri çok lezzetli oluyor yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun.
Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









