Bal Kabaklı Muhallebi

Bal Kabaklı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 dilim bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Çözdürmek için;

  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • Fındık kırığı

Bal Kabaklı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için gereçleri tencereye alın kıvam alana kadar kaynama noktasına gelene kadar karıştırın kaynayan muhalebiye 1 paket vanilya ve tereyağı konur ocaktan alınır.
  2. Bir yandan soyup doğradığımız kabakları bir tencereye alınır üzerine 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı su ek edilerek pişirmeye bırakılır pişen kabakları blanderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam verilen kabaklara çözdürdüğümüz nişasta ek edilerek 1,2 dakika daha kaynatılır.
  3. Daha sonra muhallebileri kaselerin yarımını geçecek kadar kaselere koyalım daha sonra hazırladığımız kabak püresini üzerine yayalım ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  4. Servise hazır olunca üzerine fındık kırığı serpilir.

Bal Kabaklı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçi Dolgulu Dışı Kıtır Rus Kurabiyesi (Videolu)
Fırında Mangal Tadında Kanat
Kremalı Tavuklu Sebzeli Erişte
5 Dakikada Hazır Kupta Tiramisu (Videolu)
Iced Spanish Latte (İspanyol Usulü)
Tavuk Göğsü Kızartması
Hdabla | © 2025 |