Muzlu Fincan Tatlısı
Muzlu Fincan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 muz (içine)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi (bulamak için)
Muzlu Fincan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp güzelce karıştıralım ve orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Pişen kremaya tereyağı ve vanilya ekleyip ocağın altını kapatalım. Güzelce karıştırıp yağı eritip yedirelim kremaya.
- Daha sonra sudan geçirdiğimiz fincanların yarısına kadar krema koyup dilimlediğimiz muzlardan ortasına koyup tekrar üzerine krema koyalım.
- Buzdolabında 2 saat kadar bekletip fincanlardan çıkardığımız tatlıyı,hindistan cevizine bulayıp üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis edebiliriz.
Muzlu Fincan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















