Patates Blini (Somon Füme Eşliğinde)

Patates Blini (Somon Füme Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 9 adet küçük haşlanmış patates
  • 10 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta ayrılmış sarı ve beyazı ayrı
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine:

  • Somon füme
  • Mayonez
  • Dereotu

Patates Blini (Somon Füme Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış ve soğutulmuş patatesler ezilir, daha sonra yoğurt ve yumurta sarılarıyla karıştırılır.
  2. Un, kabartma tozu, tuz ve karabiber karıştırılarak patates karışımına eklenir ve karıştırılır.
  3. Yumurta beyazları başka bir kapta kar haline getirilerek çırpılır ve dikkatlice hamura yedirilir ve kenarda 15 dakika dinlendirilir.
  4. Hazır olan hamurdan istenilen büyüklükte kaşık yardımıyla tavaya konur ve tereyağında gerili önlü güzelce pişirilir.
  5. Hazır olan patates bliniler, istek edilen materyallerle birlikte servis edilir.Afiyet olsun.

Patates Blini (Somon Füme Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dövme Çorbası ( Kıymalı)
Cevizli Köz Biber Salatası
Kuskus Salatası
Gavurdağı Salatası
Mercimek Köftesi
Evde Pide İçi Hazırlamak Çok Kolay
Hdabla | © 2025 |