Patates Blini (Somon Füme Eşliğinde)
Patates Blini (Somon Füme Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler
- 9 adet küçük haşlanmış patates
- 10 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta ayrılmış sarı ve beyazı ayrı
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine:
- Somon füme
- Mayonez
- Dereotu
Patates Blini (Somon Füme Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış ve soğutulmuş patatesler ezilir, daha sonra yoğurt ve yumurta sarılarıyla karıştırılır.
- Un, kabartma tozu, tuz ve karabiber karıştırılarak patates karışımına eklenir ve karıştırılır.
- Yumurta beyazları başka bir kapta kar haline getirilerek çırpılır ve dikkatlice hamura yedirilir ve kenarda 15 dakika dinlendirilir.
- Hazır olan hamurdan istenilen büyüklükte kaşık yardımıyla tavaya konur ve tereyağında gerili önlü güzelce pişirilir.
- Hazır olan patates bliniler, istek edilen materyallerle birlikte servis edilir.Afiyet olsun.
Patates Blini (Somon Füme Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















