Cookie

Cookie Tanımı İçin Malzemeler

  • 115 gram eritilmiş tereyağı (karamelize edilmiş)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 paket vanilin
  • 120 gram çikolata
  • Antepfıstığı

Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritip karamelize edelim.
  2. Şekeri ekleyip karıştıralım.
  3. Şeker eriyince yumurtayı ekleyelim.
  4. Kuru materyalleri ekleyip karıştıralım.
  5. Çikolatayı ve antepfıstığını ekleyip karıştıralım.
  6. 10 dakika dolapta dinlendirip form verelim.
  7. Önceden ısıttığımız 170 derece fansız fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  8. İlk çıktığında yumuşak olacak, soğudukça tam kıvamında olacak👍🏻 afivet olsun🥰.

Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaçası
Peynirli Çıtır Çıtır Börek
Rulo El Açması Pratik Baklava Bol Cevizli
Salçalı, Soğanlı Poğaça
Patlıcan Lazanya
Kayseri Mantısı
Hdabla | © 2025 |