Kornişon Turşu
Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kilo kornişon salatalık
- Yarım kilo sarımsak
- 6 -7 tane cin biber
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4 çay kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı limon tuzu
- 4 çay bardağı sirke
- Kaynayan su
Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kornişonları uygunca yıkıyoruz.
- Sarımsakları soyup hazırlıyoruz.
- Kavanoza bikaç tane sarımsak koyuyoruz.
- Üzerine uçlarını kestiğimiz kornişonları sırayla diziyoruz ortasına tekrar bir kaç tame sarımsak koyuyoruz.
- 1 kiloluk kavanoz için üzerine; 1 çay bardağı sirke ,1 çay kaşığı şeker ,yarım çay kaşığı limon tuzu ve 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekliyoruz.
- 1 yada 2 tane çin biber koyuyoruz.
- Üzerini geçene kadar kaynar suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.Ve karşıt çeviriyoruz.
3 hafta sonra çıtır turşumuz hazır.
Afiyet olsun 🤗
Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














