Biberli Patlıcanlı Sos

Biberli Patlıcanlı Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg domates
  • 1,5 kg patlıcan
  • 1,5 kg kapya biber
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 baş sarımsak
  • Maydanoz (isteğe göre)

Biberli Patlıcanlı Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcan ve biberi girinda közleyelim.
  2. Kabuklarını soyup doğrayalım.
  3. Yağda doğradığımız sarımsağın kokusu çıkana kadar bekleyelim.
  4. Sonra domatesleri ve tuzu,şekeri ekleyip pişirelim.
  5. İçerisine közlediğimiz patlıcan ve biberide ekleyip özleşene kadar pişirelim.
  6. Ben kavanoz kabaklarını kaynar suda beklettim.
  7. Kavanoza yaptığım sosu alarak yanları sildim.
  8. Kabakları kaynar sudan çıkardım onuda güzelce sildim. Ve 2 geri 1 ileri tekniğiyle sıkıca kapattım.
  9. 1 gece karşıt çevirme tekniğini uyguladım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌸.

Biberli Patlıcanlı Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paçanga Böreği (Galeta Unsuz)
Hızlıca Hazırlanan Elmalı Kurabiye
Sandviç Poğaça
Arnavutköy Salatası
Havuçlu Rulo Kurabiye
Patlıcanlı Yoğurtlama
Hdabla | © 2025 |