Kahvaltılık Biber Turşusu

Kahvaltılık Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg kıl biber
  • 1 kg domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı sirke(ben elma kullandım)
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Maydanoz (isteğe göre)

Kahvaltılık Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sıvı yağ ve şirkemizi tencereye alalım. İçerisin doğradığımız biberleri ekleyip 5 dk kavuralım.
  2. İçerisine tuz,sarımsak,şeker ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Sonra üzerine kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  4. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Bu esnada acı seviyorsanız biraz açıda katmanızı öneririm çok yakışıyor☺️ en son maydanozda eklemek isterseniz doğrayıp ekleyebilirsiniz👌🏻.
  6. Ben kavanoz kabaklarjni kaynar suda beklettim. Kavanoza yaptığım turşumu alarak yanları sildim.
  7. Kabakları kaynar sudan çıkardım onuda güzelce sildim. Ve 2 geri 1 ileri tekniğiyle sıkıca kapattım.
  8. 1 gece aksi çevirme tekniğini uyguladım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌸.

Kahvaltılık Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe
Fırında Soslu Karnabahar
Tart Kalıbında Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye
Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye
Tepsi Kebabı
Nohut Ekmeğinde Patlıcan Köfteli Burger
Hdabla | © 2025 |