Kahvaltılık Biber Turşusu
Kahvaltılık Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kg kıl biber
- 1 kg domates
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı sirke(ben elma kullandım)
- 1 çorba kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Maydanoz (isteğe göre)
Kahvaltılık Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sıvı yağ ve şirkemizi tencereye alalım. İçerisin doğradığımız biberleri ekleyip 5 dk kavuralım.
- İçerisine tuz,sarımsak,şeker ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sonra üzerine kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim.
- Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Bu esnada acı seviyorsanız biraz açıda katmanızı öneririm çok yakışıyor☺️ en son maydanozda eklemek isterseniz doğrayıp ekleyebilirsiniz👌🏻.
- Ben kavanoz kabaklarjni kaynar suda beklettim. Kavanoza yaptığım turşumu alarak yanları sildim.
- Kabakları kaynar sudan çıkardım onuda güzelce sildim. Ve 2 geri 1 ileri tekniğiyle sıkıca kapattım.
- 1 gece aksi çevirme tekniğini uyguladım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌸.
Kahvaltılık Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














