Hamburger Ekmeği
Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un (biraz cıvık hamur olacak)
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza sütümüzü ve suyumuzu üzerine maya, tuz,şeker ve yumurtamızı koyuyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Güzelce karışan karışımımıza dikkatlice un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
- Hamurumuzu hafif ele yapışacak kıvamda olacak unu birden değil yavaş yavaş koymaya ihtimam gösterelim.
- İstediğimiz kıvamı alınca hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzdan bezeler yapıp yuvarlıyoruz ve tepsimize diziyoruz.
- Ben tepside de biraz mayalandırıyorum üstlerini kapatıp.
- Fırınımızı öncesinde açıyoruz.
- Hamurlarımızın üzerine fırça yardımıyla su sürüyoruz.
- Dilerseniz yumurta sarısı da sürebilirsiniz ancak ben tercih etmiyorum.
- Tepsimizi fırınımıza atıyoruz ve ekmeklerimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen ekmeklerimizi soğuduktan sonra kullanabilirsiniz.
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













