Biberli Poğaça

Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya yahut yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un (kontrollü eklenir)

İç harcı için:

  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt ,maya ve şekeri karıştırılarak maya eritilir, sıvı yağ ,yoğurt ,yumurta akı ve tuz eklenerek karıştırılır .
  2. Un azar azar ek edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir .
  3. Hamur mayalanmaya bırakılır, yaklaşık 1 saat kadar dinlenir .
  4. Bu sırada iç harç hazırlanır ,biberler küçük küçük doğranır, tavada sıvı yağ ve salçayla sotelenir.
  5. Mayalanan hamurdan modüller alınır, avuç içinde açılır ve iç harç üzerine 1 yemek kaşığı kadar koyulur.
  6. Şekil verilen poğaçalar tepsiye dizilir, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Biberli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Sadece 2 Patlıcanla Nefis Patlıcan Yemeği (Videolu)
Yulaflı Light Mücver
İzmir Köfte
Buzlukta Avakado Saklama
Tahinli Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |