Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 2 kg dağ böğürtleni
  • 2.5 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Böğürtlen Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye limon hariç tüm materyalleri alalım. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirelim.
  2. Yarım saatin akabinde limon suyunu ek edip yarım saat daha pişirelim ve orta ara üzerindeki köpükleri toplayalım.
  3. Süre sonunda şayet güneşte bekletecekseniz ocağın altını kapatın. Direkt yiyecekseniz yada güneşte bekletmeyecekseniz 15-20 dk daha pişirin.
  4. Kavanoz kapakları o kaynatıp reçellerimizi paylaştıralım ve kaynattığımız kapakları sıkıca kapatıp aksi çevirelim.
  5. 1 gece boyunca kavanozlar aksi kalsın çok oynatmayın ki vakumlansın. Sonrasında kavanozları düzeltip yaklaşık 1 hafta güneşte bekletip karanlık yerde koruma edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn 🌸.

Böğürtlen Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte Çorbası
Fırında Somon
Kışlık Tarhana
Züber Topçukları
5 Dakikada Ekmek Pizzası
Panna Cotta
Hdabla | © 2025 |