Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1’er çay kaşığı tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Köri

Bulamak için;

  • Un

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları dilediğiniz üzere doğrayın. Ben jülyen formunda uzunlamasına doğramayı tercih ettim.
  2. Derin bir kaba sos için gerekli tüm gereçleri ekliyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
  3. Doğradığımız tavukları içerisine ekliyoruz.
  4. Yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  5. Genişçe bir tabağa un ekliyoruz.
  6. Tavukları tek tek maşa yardımıyla içinden alıyoruz, una buluyoruz ve ocaktaki kızgın yağa koyuyoruz.
  7. Rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  8. Tarif bu kadar kolay ve lezzetini çok da anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum😍 dışı çıtır çıtır içi de yumuşacık nefis bir tavuk deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Roka Salatası
Kısır Tarifi
Ev Yapımı Kedi Dili Büskivisi
İçli Köfte Tarifi (Videolu)
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
2 Yufka İle Unlu Sirkeli Çıtır Börek Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |