Kütür Kütür Karışık Turşu
Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 baş sarımsak
- 8 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 dolu yemek kaşığı limon tuzu
- 8 çay bardağı sirke
- Üzerleri örtülene kadar kaynar su
Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben içerisine yalnızca en sevdiklerimizi koydum. Sizler çeşidi arttırabilirsiniz.
- Sarımsakları soyuyoruz. (büyük olan dişleri ikiye de bölünebilirsiniz) kavanozumuzun en altına sarımsak ekliyoruz.
- Kapağına sıfır olmayacak halde hazırladığımız gereçleri materyalleri ekliyoruz.
- Dizme süreci bittikten sonra tekrar sarımsak ekliyoruz.
- Sonrasında kaya tuzu,limon tuzu, sirke ve sıcak suyu ekleyip kavanozun ağzını kapatıyoruz.
- Sıkıca kapattıktan sonra çalkalayarak içindeki gereçlerin her yere dağılmasını sağlıyoruz.
- Soğuyana kadar aykırı soğuduktan sonra da düz halde serin yerde saklayabiliriz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












