Yağlı Kıl Biber Turşusu

Yağlı Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıl biber
  • Yarım su bardağından biraz fazla sirke
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 baş sarımsak
  • 3 domates
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu

Yağlı Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerimizin sap ve üç kısımlarını kesiyoruz.
  2. Biberlerin uzunluklarına nazaran 2 yada 3 modüle bölüyoruz.
  3. Tencereye sirke, zeytinyağ, su ve kaya tuzunu koyup kaynatıyoruz.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra iri olarak doğradığımız sarımsakları ekliyoruz.
  5. Biberleri ek ediyoruz ve rengi değişene kadar pişiriyoruz.
  6. Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve çok küçük olmayacak formda küp küp doğruyoruz.
  7. Rengi değişen biberlerin üzerine ekliyoruz.
  8. Domatesleri eritmeden 5-10 dakika kadar kaynatıyoruz.
  9. Altını kapatır kapatmaz çabucak kavanozlara ek ediyoruz.
  10. ⚠️Kapakların kaynamış ve yeni olması kıymetli 🍅domatesli yağlı biber turşumuz hazır. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 😋.

Yağlı Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Kreması İle Dubai Tatlısı
San Sebastian Cheesecake
Kaşık Kurabiye(Cookies) (Deneyen Bir Daha İstiyor)
Yaz Salatası
2 Malzemeli Diyet Kek Tarifi (Videolu)
Maş Fasulye Salatası (Kolay Sağlıklı Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |