Patlıcan Kızartması
Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
- 1 fiske karbonat
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Patlıcan Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosunu hazırlayınız karıştırma kabınızın içine yumurtayı, unu, baharatları ,karbonat ve kabartma tozunu koyup pürüzsüz olacak halde tel çırpıcıyla çırpınız.
- Üzerine sütü ek ederek tekrar çırpınız.
- Sonra patlıcanları alacalı olarak soyunuz ne çok kalın nede çok ince olacak biçimde dilimleyiniz.
- Patlıcanlarınız açıysa acısı çıkması için uygun bir kaba patlıcanların üstünü geçecek kadar su koyup içine 1 -2 yemek kaşığı tuz ek ediniz patlıcanları suyun içine atıp 30 yahut 45 dakika kadar bekletiniz.
- Sudan çıkarmış olduğunuz patlıcanları kağıt havluyla kurulayınız. Benim patlıcanlarım acı olmadığı için ben tuzlu suya koymadım.
- Sonra patlıcanlarınızı hazırlamış olduğunuz sosa bulayınız tavaya sıvı yağı koyunuz patlıcanları orta ateşte kızgın yağa atıp güzelce kızartınız dilediğiniz sosla servis yapınız.
Not :daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram hesabına : ayseparlayıcı_2020 ve youtube kanalım @aysesanlı7637. Takip edebilirsiniz.
Patlıcan Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












