Patlıcan Kızartması

Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 1 fiske karbonat
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Patlıcan Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sosunu hazırlayınız karıştırma kabınızın içine yumurtayı, unu, baharatları ,karbonat ve kabartma tozunu koyup pürüzsüz olacak halde tel çırpıcıyla çırpınız.
  2. Üzerine sütü ek ederek tekrar çırpınız.
  3. Sonra patlıcanları alacalı olarak soyunuz ne çok kalın nede çok ince olacak biçimde dilimleyiniz.
  4. Patlıcanlarınız açıysa acısı çıkması için uygun bir kaba patlıcanların üstünü geçecek kadar su koyup içine 1 -2 yemek kaşığı tuz ek ediniz patlıcanları suyun içine atıp 30 yahut 45 dakika kadar bekletiniz.
  5. Sudan çıkarmış olduğunuz patlıcanları kağıt havluyla kurulayınız. Benim patlıcanlarım acı olmadığı için ben tuzlu suya koymadım.
  6. Sonra patlıcanlarınızı hazırlamış olduğunuz sosa bulayınız tavaya sıvı yağı koyunuz patlıcanları orta ateşte kızgın yağa atıp güzelce kızartınız dilediğiniz sosla servis yapınız.

Not :daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram hesabına : ayseparlayıcı_2020 ve youtube kanalım @aysesanlı7637. Takip edebilirsiniz.

Patlıcan Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Turp Yapraklı Şifa Çorbası
Makarna Salatası
Fırında Baby Patates
3 Kaşık Tatlısı
Müceddere Pilavı
Tepside Krep Pizza
Hdabla | © 2025 |