Kıymalı Patatesli Kömbe
Kıymalı Patatesli Kömbe Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 5 su bardağı un
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
İç gereç;
- 300 gr kıyma
- 3 adet ortaboy soğan
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı salça biber/ domates
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Patatesli Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu bütün materyalleri karıştırarak yoğurup dinlenmeye alalım.
- İç materyallerimizi bir tavada evvel soğan, kıyma, salça ,patates ve baharatlar buluşturalım.
- Hamuru 9 eşit kesime bölüp tek tek açalım her kata bol sıvı yağ sürelim.
- İlk katı tepsiye dizip yağ, açılan hamur yağ açılan hamur yağ biçiminde sıralayıp iç harcımızın yarısını bu kısımda kullanalım.
- Tekrar hamur yağ biçiminde 3 hamurumuzuda açıp tekrar kalan harcı koyup son üç katıda birebir biçimde sıralayıp üstüne yoğurt karışımını sürüp evvelden ısıtılmış fırına verelim.
- 180derece üzeri pişene kadar pişirin afiyet olsun 😇.
Kıymalı Patatesli Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







