Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü)
Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını tavada eritip irmiği üzerine dökelim ve orta büyüklükteki ocakta, orta ateşte 3 dakika kavuralım.
- 3 dakika sonunda ocağın altını kısıp irmiğin rengi dönene kadar yeterlice kavuralım. (kremken açık sütlü kahve rengine dönecek. ).
- İrmiğin rengi dönünce şekeri ekleyip 4 dakika daha kısık ateşte daima karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Kavurma süreci bittikten sonra ocağın altını kısıktan olağana getirip su ekliyorum. (bu ortada sıçrayabilir dikkatli olun. ).
- Helva kıvam aldıktan sonra ocağı tekrardan kısığa getirip 1 dakika daha karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. (ben birazcık akışkan ve sulu bırakıp altını o denli kapatıyorum. ).
- 10 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






