Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı et
  • 8-10 tane küçük soğan
  • 4 tane domates
  • 4-5 tane kapya biber ️
  • 5 tane yeşil biber
  • 4-5 tane sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber ️
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsağı biraz iri kalacak formda doğrayalım.
  2. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayalım.
  3. Biberleri doğrayalım.
  4. Soğanların kabuğunu soyalım.
  5. Güveç tepsisi yahut fırın kabının en altına zeytin yağını gezdirelim.
  6. Malzemelerin hepsini tepsiye koyalım.
  7. Baharatları ve salçayı ek edelim ve karıştıralım.
  8. Üzerine bir çay bardağı suyu gezdirelim.
  9. Üzerine ıslatılmış yağlı kâğıt kapatalım.
  10. Daha sonrasında aliminyum folyo ile kapatalım.
  11. 200 derece fırında birinci bir saat kapalı bir halde pişirelim.
  12. Daha sonrasında üzerini açıp yaklaşık yarım saat kadar pişirelim.
  13. Üzerinin hoş kızarması için orta ara karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun ☺️✨.

Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saray Sarması
Çikolatalı Kurabiyesi
Patates Salatası
Bol Sebzeli Omlet
Kuzu Göbeği Kavurması
El Açması Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |