Kremalı, Körili Tavuklu Makarna
Kremalı, Körili Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğüs eti
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (marine etmek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (kızartmak için)
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı biber (kapya)
- 1 yemek kaşığı köri sosu
- Yarım kutu (100 ml) sıvı krema
Köri soslu makarna:
- 300 gram kalem makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı körü sosu
- Yarım kutu (100 ml) sıvı krema
Salata:
- 3 adet kokteyl domates
- 2 adet salatalık
- 1 adet soğan
Salata sosu için;
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz
Kremalı, Körili Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabında kuşbaşı doğranan tavuk göğsü, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve baharatlar karıştırıp ve üzeri kapalı olarak en az 1 saat buzdolabında bekletilir.
- Makarna için yeteri ölçüde su tencerede kaynatılır.
- Kaynayan suya tuz eklenerek makarnalar paketindeki tarife nazaran haşlanır.
- Suyu süzdürülen makarnaya köri sosu ve sıvı krema eklenerek birer dakika karıştırıp kenara bırakıyoruz.
- Salata materyalleri uygun formda doğranır ve karıştırma kabına alınır.
- Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile hazırlanan baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Tavuk etlerini kızartmak için geniş bir tava ocakta yeterlice ısınır 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
- Etler üst üste gelmeyecek halde tavaya yayılıp, sık sık karıştırarak yüksek ateşte 10 dakika kızartılır.
- Çarliston ve kırmızı biber eklenip ocak orta ateşe alınır ve 5 dakika kızartılır köri sosu eklenir, 5 dakika kızartılır.
- Sıvı krema eklenerek 5 dakika daha pişirilip ocaktan alıyoruz. Evet servise hazır menülerimiz sıhhat ve afiyetle:).
Kremalı, Körili Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











