Arpa Şehriyeli Tavuk Yemeği Tarifi
Arpa Şehriyeli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Tavuğu başlamak için;
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 adet tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet tavuk but
- 1 adet tavuk göğsü
Şehriye imali için;
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Arpa Şehriyeli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye tavukları ,su ,defne yaprağı, tuz, tane karabiberi alıp kısık ateşte haşlamaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz eritiyoruz .
- Üzerine ince doğranmış havuç ve ince doğranmış kapya biberleri ek edip bir ölçü kavururuz ,ardından şehriye ve tuzu ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
- Üzerine sıcak suyu ek ediyoruz ,tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Şehriyelerimizi ben artan tavuk suyunda kullandım dilerseniz kullanabilirsiniz.
- Tel kentinin üzerine kağıt havlu kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz, üzerine tavukları dilediğiniz üzere gidip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Arpa Şehriyeli Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







