Tavuklu Özbek Pilavı

Tavuklu Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk
  • 1 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin

Tavuklu Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ,1 yemek kaşığı margarini tencereye koyalım,ocağın altını açalım.
  2. Margarin eridikten sonra tavukları atalım, suyu çıkınca çekinceye kadar pişilelim ,sonra soğanları atıp kavuralım ,rendelediğimiz havucu atalım kavuralım.
  3. Yıkadığımız pirinçleri süzelim ,kavurduğumuz tavuğun üzerine atalım karıştıralım.
  4. Daha sonra tuzu, karabiberi ,yenibaharı ,tarçını atalım.
  5. Son olarak da 3 su bardağı su ekleyelim ,suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Yarım saat dinlendirdikten sonra tüketebiliriz afiyet olsun.

Tavuklu Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Poğaça Tarifi
Çiçek Patlıcan
Lazanyadan Mantıya Yeni Dokunuş
Sabah Kahvaltılarının Vazgecilmezi Yumuşacık Pankekler
Islak Kek (Sokolatopita)
Ispanaklı Labneli Poğaça
Hdabla | © 2025 |