Buğday Kabak Yoğurt Çorbası
Buğday Kabak Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı buğday (ben evvelden kaynatıp buzluğa atmıştım)
- 1 tane kabak ( kabaklarımı da evvelden küçük küçük doğrayıp buzluğa atmıştım )
- 3 su bardağı yoğurt
- Kurutulmuş nane (ezilmeden)
- Tuz ( kaynadıktan sonra tuzumu ekliyorum yoğurttun kesilmemesi için)
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Buğday Kabak Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buzluktan çıkardığımız buğdayımızı ve kabakları üzerine 1 bardak su eklenecek kaynamaya bırakılacak.
- Diğer yandan yoğurtumuza yumurta ve un ekleyip inceltiyoruz inceldikten sonra kaynayan buğday ve kabaklarımızın üstüne döküyoruz.
- En değerli kademe daima karıştırmalıyız ki kesilmesin ta ki kaynayana kadar kaynayınca üzerine nanemizi ekliyoruz kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakıyoruz ,sürekli karışmak lazım tabanı yapışmasın.
- En son ocakta indirip tuzumuzu ekliyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz deneyen herkese afiyet olsun 💕.
Buğday Kabak Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









