Buğday Kabak Yoğurt Çorbası

Buğday Kabak Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday (ben evvelden kaynatıp buzluğa atmıştım)
  • 1 tane kabak ( kabaklarımı da evvelden küçük küçük doğrayıp buzluğa atmıştım )
  • 3 su bardağı yoğurt
  • Kurutulmuş nane (ezilmeden)
  • Tuz ( kaynadıktan sonra tuzumu ekliyorum yoğurttun kesilmemesi için)
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı un

Buğday Kabak Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buzluktan çıkardığımız buğdayımızı ve kabakları üzerine 1 bardak su eklenecek kaynamaya bırakılacak.
  2. Diğer yandan yoğurtumuza yumurta ve un ekleyip inceltiyoruz inceldikten sonra kaynayan buğday ve kabaklarımızın üstüne döküyoruz.
  3. En değerli kademe daima karıştırmalıyız ki kesilmesin ta ki kaynayana kadar kaynayınca üzerine nanemizi ekliyoruz kısık ateşte kaynatıyoruz.
  4. Yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakıyoruz ,sürekli karışmak lazım tabanı yapışmasın.
  5. En son ocakta indirip tuzumuzu ekliyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz deneyen herkese afiyet olsun 💕.

Buğday Kabak Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lazanya
Vişneli Çikolatalı Pasta
Kadayıflı Muhallebi
Kabak Çiçeği Dolması
Kolay Yaz İçeceği
Yeşil Limon Rendeli Yoğurt Tatlısı
Hdabla | © 2025 |